sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Viikko vartissa: Nälkäpäivä - joka päivä

[Viikko vartissa -blogisarja tiivistää yhden henkilön viikon noin vartin lukuhetkeen. Tämän sarjan avulla pääset tutustumaan eri henkilöihin ja heidän arkeensa Varsinais-Suomen piirin sisällä]

Kirjoittanut: Katja Kastman, piirin nälkäpäiväsihteeri

 

Maanantai

Post-itit veivät koko seinän koulutustilasta
Nälkäpäivään liittyviä valmisteluja on tehty jo jonkun aikaa. Juuri edellisellä viikolla vietiin jo lisäpöytiä Palvelupisteelle ja laitettiin tiloja valmiiksi. Maanantain osalta valmisteluihin kuuluivat muun muassa tiedotteen lähettäminen lehdistölle ja keskustoimiston kautta saatujen Post-it markkinointilappusten koekäyttö Punaisen Ristin koulutustilassa.

Tiistai

Tiistaina valmistelut jäivät hetkeksi syrjään, kun aamupäivä vierähti eri palavereissa. Loppupäivän aikana ehti kuitenkin siivoilla palvelupisteeltä ylimääräisiä tavaroita varastoon ja opetella kassan käyttöä loppuviikon myyntiä varten. Myös lippaiden kuskaaminen halukkaille kuului tähän päivään.

Keskiviikko

Päivä alkoi vasta puolilta päivin ja loppupäivä olikin yhtä vilskettä. Vielä viime hetken valmisteluihin kuului esimerkiksi: avaustapahtumaan tulevien tavaroiden metsästystä varastolta, papereiden tulostamista, sinettien hakua Turunmaan piiriltä (Oli kiva nähdä heidänkin tilansa!), kaupassa käyntiä ja lukuisia muita pikkuasioita…

NÄLKÄPÄIVÄ / Torstai

Torstaina avattiin virallisesti Nälkäpäivä. Aamulla kiikutettiin ensitöiksi Onnenhevonen-patsaalle keräysliivi päälle ja klo 14 aloitettiin avaustapahtumalla, minkä aikana pääsi maistelemaan  Nälkäpäiväleipiä ja kokeilemaan kotimaan avusta kertovaa pakopeliä. Paikalla piti olla myös käytössä virtuaalilasit, mutta niitä ei saatukaan H-hetkellä toimimaan - useista onnistuneista testiajoistakaan huolimatta! (Mutta shhh... ohikulkijat ei virtuaalilasien olemassaolosta tienneetkään).

Reddie-koira ja Onnenhevonen
Turun avaustapahtuma. Kuvassa vasemmalla Nälkäpäivä-pakopeli
ja toisessa teltassa Nälkäpäiväleivän myyntiä.






   

 

 

 

 

 

 

NÄLKÄPÄIVÄ / Perjantai

Perjantaina pääsin itsekin vierailemaan eri osastoissa. Oli ihana nähdä, mitä kaikkea pienemmissäkin osastoissa saadaan aikaan! Mynämäessä hernekeiton myynti lähti jo heti aamusta hyvään vauhtiin ja pääsin vierailemaan osaston tiloissakin. Mietoisissa oli järjestetty arpajaiset ja palkinnot näyttivät niin hyviltä, että piti oikein itsekin ottaa osaa! Sauvo-Karunan osasto myi omaa Nälkäpäiväleipäänsä, joka oli tilattu Rostenilta ja tarjosi kahvia ohikulkeville. Takaisintulomatkalla poikkesin vielä Liedossa, jossa oli sillä hetkellä vastassa Lions Club Liedon väkeä keräämässä. Yhteistyö on voimaa! :)

Mynämäen osastolaisia soppaa myymässä
Sauvo-Karunan osaston piste S-marketilla
Todistusaineistoa Mietoisten
osaston arpajaisista


NÄLKÄPÄIVÄ / Lauantai

Tämä päivä oli muihin verrattuna minun osaltani rauhallisempi. Nyt pääsin näkemään, mitä Palvelupisteellä pidemmän päälle tapahtuu, paljonko kerääjiä astuu ovesta sisään ja ulos keräämään sekä minkälaisilla fiiliksillä he palaavat… Vuorossa siis lähinnä Palvelupisteellä päivystämistä: leivän myyntiä, ovien avaamista, keräystulosten tiedottamista ja samalla blogin kirjoittamista. Vaikka kerääjiä olisi saanut olla enemmänkin, niin on hienoa nähdä, kuinka suuren eron yksikin ihminen pystyy tekemään sekä kuinka suuresti yksi keräyshetki voi juuri siihen henkilöön vaikuttaa.

Sunnuntai

Lepoa ja energiavarastojen lataamista ensi viikkoa varten <3
Ensi viikolla jatketaankin sitten keräyksen lopputöiden parissa...