keskiviikko 26. syyskuuta 2018

NÄLKÄPÄIVÄ



Kirjoittaja: Jessica Sjöholm, Varsinais-Suomen piirin työharjoittelija. Opiskelee neljättä vuotta sosionomiksi.

Viime viikolla järjestettiin vuosittainen Nälkäpäivä ja ajattelin seuraavaksi kertoa mitä minä, piirin työharjoittelijana, sain tehdä näiden kolmen päivän aikana. Jos sinua yhtään kiinnostaa, jatka lukemista!


Nälkäpäivä startattiin viime viikon torstaina (20.9.). Ennen varsinaista aloitusta teimme vielä viime hetken valmisteluita; pakolaisteltta pystytettiin ja koska palvelupiste on kiinni remontin takia, saimme Turun kaupungilta lainaksi puisen mökin kävelykadulle, josta sai lippaat, liivit ja esitteitä halutessa. Kymmeneltä kaikki oli valmista ja Nälkäpäivä alkoi virallisesti. Itse lähdin muutamaksi tunniksi keräämään ja seurasin kun ihmisiä tuli ja meni. Lounaan jälkeen myin muutaman Nälkäpäiväleivän ennen kuin menin mökkiin antamaan lippaita ja liivejä meidän ihanille kerääjille. Meillä oli hieno keli ja ihmiset olivat hyvällä tuulella. Toisin sanoen, Nälkäpäivä lähti hyvin käyntiin!



Perjantai vietettiin reissussa. Lähdin toisen piiriläisen kanssa katsomaan mitä muihin osastoihin kuuluu ja miltä heidän Nälkäpäivänsä näyttää. Kävimme Uudessakaupungissa, Kalannissa, Kodisjoella ja Laitilassa. Mielenkiintoisinta tämän päivän aikana oli nähdä mitä muut keksivät Nälkäpäivän kunniaksi. Joillakin oli hienot nuket maskottina, toiset tarjoilivat hernekeittoa ja jotkut olivat tehneet omaa leipää ja velliä. Minun mielestäni on todella hauskaa, että ihmiset tekivät Nälkäpäivästä semmoisen kun itse halusivat!






Lauantai oli Nälkäpäivän viimeinen päivä, jonka vietin vapaaehtoisen kanssa Perttelissä. Lähdimme sinne, koska meitä oli pyydetty kertomaan nuorisotoiminnasta Nälkäpäivä-lounaan aikana. Olimme Perttelin seurakuntatalossa, missä oli tarjolla erittäin hyvää lounasta. Pääruuan jälkeen kerroimme lyhyesti Reddie Kidseistä ja nuorisotoiminnasta ennen kuin tarjoiltiin jälkiruokaa. Saimme pannaria, nam!



Haluamme kiittää kaikkia jotka ovat tehneet Nälkäpäivästä mahdollisen. Kaikkia vapaaehtoisia, kerääjiä ja lahjoittajia; ilman teitä tämä ei olisi onnistunut. Yhdessä voimme tehdä hyvää. KIITOS! <3