perjantai 11. toukokuuta 2018

Haastepiirissä Asta Lindgren - potilasrooli ea-harjoituksessa toi Punaiseen Ristiin


Kuka olet?
Olen Asta Lindgren. Asun mieheni kanssa Raisiossa. Lapset ovat aikuisia ja juuri muuttaneet omilleen. Täytän vuoden lopussa 50 v. Toimin erityisluokanopettajana Raisiossa Vaisaaren koulussa. Harrastan Punaisen Ristin lisäksi tanssia ja vähän joogaa sekä kesäisin purjeveneilyä. Tykkään myös matkustelusta.


Mikä on roolisi Punaisessa Ristissä ja miten olet lähtenyt toimintaan mukaan?
Ystäväni, joka on pitkään ollut aktiivisesti mukana Punaisen Ristin toiminnassa, pyysi meidän perhettä potilaiksi kotimaan avun ensihuoltoharjoitukseen. Tämän kokemuksen jälkeen olimme hyvin vaikuttuneita, koska emme olleet ymmärtäneet mitä kaikkea Punainen Risti tekee. Seuraavaksi halusimme liittyä jäseniksi ja minä osallistuin Henkisen tuen kurssille. Sen jälkeen, syksyllä 2010, aloitin sekä Raision osaston ystävätoiminnassa että piirin henkisen tuen ryhmässä. Tällä hetkellä olen mukana henkisen tuen ryhmässä. Osallistun ryhmäiltoihin kerran kuukaudessa ja tehtäville lähden aina kun se tilanteeseen sopii. Nykyisin teen lisäksi myös tehtävien purkuja. 

Mikä on toiminnassa parasta, mitä se antaa?
Toiminnassa on parasta se, että voi olla toiselle ihmiselle avuksi/tueksi. Sama toteutuu myös työssäni koulumaailmassa. Vaikka molemmat (harrastus ja työ) ovat omalla tavallaan vaativia, niistä saa myös täydennystä toisiinsa. Tehtävässä ollessani voin hyödyntää ammatissa saamaani kokemusta esimerkiksi murrosikäisten reagoimisesta vaikeissa tilanteissa. Vastaavasti työssäni voin hyödyntää tehtävästä saamaani kokemusta esimerkiksi oppilaan mahdollisessa vaikeassa elämäntilanteessa. Nämä erilaiset näkökulmat täydentävät toisiaan. Lisäksi tehtävien purkaminen, keskustelut ryhmäilloissa samanhenkisten ihmisten kanssa ja SPR:n erilaiset koulutukset auttavat työhyvinvointiin myös päivätyötänikin ajatellen.

Kolme syytä lähteä mukaan vapaaehtoistoimintaan?
1. Vapaaehtoistoiminta on antoisaa ja voi valita itselle sopivat toiminnat.
2. Mukana on paljon samanhenkisiä ihmisiä. 
3. SPR tarjoaa mielenkiintoisia ja monipuolisia koulutuksia. 

Vapaa sana
Vapaaehtoistoiminta on kokeilemisen arvoista.
                              

Kenet haastat seuraavaksi?
Haastan Tarja Saksin Loimaan henkisen tuen ryhmästä.