maanantai 24. huhtikuuta 2017

Piirin vuosikokous

Kirjoittanut: Ilse Reinholdt

Varsinais-Suomen piirin vuosikokous pidettiin 22.4. Turussa. Kyseessähän on virallinen kokous ja moni aina kysyykin, että mitä siellä oikein tapahtuu ja mistä siellä päätetään. Tässä siis lyhyt tiivistelmä viikonloppuisesta kokouksesta:

Kokouksessa oli mukana 57 äänivaltaista edustajaa, 23 osastosta. Tilaisuus alkoi piirin puheenjohtajan Markku Suokkaan lyhyellä katsauksella menneeseen ja tulevaan. Markku kiitti osastoja ja piirin henkilökuntaa tästä upeasta elämää rikastuttavasta kokemuksesta. Markun puheenjohtajakausi päättyi tähän kokoukseen.

Tämän jälkeen vuorossa oli erilaisten huomionosoitusten jako. 12 ansioituneelle vapaaehtoiselle jaettiin pronssinen ansiomitali. Ensiavun huomionosoitus annettiin Kimmo Pyykölle. Hän elvytti äitiään v. 2015, kunnes ensihoito ehti paikalle. Äiti selvisi ja voi edelleen hyvin tänä päivänä. Sitten oli vuorossa vielä Vuoden osaston palkitseminen. Vuoden osasto on piirissämme valittu nyt seitsemän kertaa. Tällä kertaa Vuoden osastoksi valittiin Kaarina-Piikkiön osasto. He saivat vuodeksi haltuunsa ”Vuoden osasto” –pystin.

Onnea kaikille palkituille.


Huomionosoitukset valmiina
Ensiavun huomionosoitus annettiin Kimmo Pyykölle äitinsä pelastamisesta

 


Sitten oli vuorossa SPR:n talous- ja henkilöstöjohtaja Tapani Väisäsen puheenvuoro. Tapani kertoi uudistuksista koskien osastojen toiminnantarkastuksia mm. toiminnantarkastajille suunnitelluista yhteisistä koulutuksista.

Tämän jälkeen päästiin avaamaan itse vuosikokous. Kokouksen avasi Markku Suokas. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Pekka Paatero Turun osastosta. Pekka on kokenut puheenjohtaja ja kokous etenikin jouhevasti hänen johdollaan.

Kokouksessa käytiin läpi v. 2016 vuosikertomus ja tilinpäätös sekä vuoden 2017 toimintasuunnitelma ja talousarvio. Piiritasolla on käytössä yhden kokouksen malli eli ei ole erikseen kevät- ja syyskokousta, siksi toimintasuunnitelma ja talousarvio vahvistetaan vasta nyt huhtikuussa. Piirin hallitus on tietysti hyväksynyt asiakirjat jo v. 2016 puolella.

Kokouksessa tehdään myös henkilövalintoja. Tällä kertaa valittiin piirille uusi puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä piirin hallitukseen viisi jäsentä erovuoroisten tilalle. Ehdokkaita pyydetään etukäteen osastoilta ja ehdotusten pohjalta esityksen vuosikokoukselle tekee vaalitoimikunta, joka kokoontuu muutaman kerran syksyn/kevään aikana.

Piirin hallituksen uusi puheenjohtaja Harri Virta

Piirin puheenjohtajaksi valittiin seuraavaksi 2-vuotiskaudeksi yksimielisesti Harri Virta. Harri on Kaarinan kaupunginjohtaja. Onnea Harri!

Varapuheenjohtajan tehtävästä käytiin äänestys. Henkilöäänestykset tehdään aina suljettuna lippuäänestyksenä ja eniten ääniä saanut voittaa. Piirin varapuheenjohtajaksi valittiin seuraavaksi 2-vuotiskaudeksi Kati Lehtimäki Paimion osastosta. Onnea Kati! 

Hallituksen uusi varapuheenjohtaja Kati Lehtimäki
Seuraavaksi oli vuorossa piirin hallituksen jäsenten valinnat. Jaossa oli viisi paikkaa ja halukkaita oli seitsemän, joten suoritettiin jälleen äänestys. Tällä kertaa äänestyksessä viisi eniten ääniä saaneet valitaan. Piirin hallitukseen valittiin seuraavalle kahdelle vuodelle Ela Arasola Vampulasta, Lasse Heino Nousiaisista, Matti Rasila Salosta, Outi Vesterinen Kaarina-Piikkiöstä ja Kari Nieminen Raisiosta.
Onnea valituille!

Tämän jälkeen valittiin piirin tilintarkastajat.

Lopuksi vuorossa oli vielä yhdet valinnat eli päätettiin seuraavan vuoden vaalitoimikunta. Tämä valinta meni yksimielisesti ilman äänestyksiä. Vaalitoimikuntaan valittiin puheenjohtajaksi minut (Ruissalon osastosta) - kiitän luottamuksesta. Varapuheenjohtajaksi valittiin Heikki Mäki (Loimaa) ja jäseniksi Kalevi Johansson (Salo), Inkeri Penttilä (Kalanti), Kari Varjonen (Turku), Helena Tähtinen (Mynämäki) ja Esko Vihervä (Kaarina-Piikkiö).


Tämän jälkeen kokouksen puheenjohtaja päätti kokouksen.



Kokouksessa oli hyvä tunnelma ja se sujui erittäin jouhevasti. Kokouksessa tapaa lisäksi paljon tuttuja ja saa myös uusia tuttuja. Ensi vuonna siis kaikki jäsenet innolla mukaan piirin vuosikokoukseen. Muistakaa myös osallistua yleiskokoukseen Helsingissä kesäkuussa!

Ilse Reinholdt
Ruissalon osaston puheenjohtaja
Piirin vaalitoimikunnan puheenjohtaja

Paikalla oli edustajia 23 osastosta.
Vuosikokous on hyvä paikka päästä samalla vaihtamaan kuulumisia!












 Kuvat: Tommi Virtanen