keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Tärkeintä on halu tehdä ja kokea asioita yhdessä

Kirjoittajat ovat Salon KV-klubin osallistujia

Salon Kansainvälinen klubi sai alkunsa, kun klubin perustajat Annukka Kinnari ja Minna Paakki kokivat, että SPR Salon osasto kaipaisi kansainvälistä toimintaa. Molemmilla on kansainvälistä kokemusta ja molemmat ovat myös asuneet ulkomailla ja he kaipasivat lisää kansainvälisyyttä elämäänsä.

Klubin tarkoituksena on tuoda yhteen ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneet eri maiden kulttuureista ja kielistä. Vaatimuksena on, että pitää yhdessä puuhaamisesta ja uusien ihmisten tapaamisesta. Kielitaitovaatimuksena on, että osaa tervehtiä suomeksi. ”Ei yhdessä tekemiseen välttämättä tarvita paljoa kieltä, tärkeintä on halu tehdä ja kokea asioita yhdessä”, sanoo Annukka.
Klubin ensimmäinen kokoontuminen oli marraskuussa 2017. Perustajat olivat positiivisesti yllättyneitä vierailijoiden määrästä. Heti ensi kerrasta osallistuminen klubin kokoontumisiin on ollut vilkasta.
Ali, aktiivinen klubilainen, sanoo, että parasta klubissa on uusien ihmisten tapaaminen ja että siellä tapaa myös suomalaisia, joihin on muuten aika vaikea tutustua. Ali pitää myös siitä, että klubissa voi oppia monia uusia kieliä. Parhaimmillaan klubissa ollaan kuunneltu kymmentä eri kieltä.

Erään vierailijan mukaan parasta on, että klubissa tarjotaan kahvia ja teetä sekä keksiä tai joskus jopa kakkua. Toisen mielestä klubissa parasta on se, että se tuo vaihtelua arkeen.


Parhaiten klubilaiset muistavat aiemmista kerroista syyskauden aloituksen, kun kaikki menivät yhdessä grillaamaan. Minnasta mahtavinta on ollut se kerta, kun eräs klubin jäsenistä valmisti kaikille falafeleja. Klubilaiset ovat myös oppineet uusia asioita, esimerkiksi Minnalle oli uutta, että kebabeja on erilaisia. Erilaisia lihavartaitakin kutsutaan kebabeiksi, eli kebab ei ole vain se turkkilainen versio, jonka monet tietävät kebabravintoloista.

Tulevaisuudessa on suunnitteilla tutustua myös eri kulttuurien perinteisiin vaatteisiin. Tosin Minna ja Annukka kieltäytyivät jyrkästi pukeutumasta kansallispukuun.

Seuraavaksi klubissa on levyraati, johon jokainen klubilainen voi valita oman suosikkikappaleensa muiden kuunneltavaksi. Oma laulu pitää esitellä ja muut antavat sille pisteitä. ”Viimekeväinen levyraatimme oli jymymenestys, joten odotan innolla, mitä nyt saamme kuunnella”, sanoo Annukka.


Klubin päivitetty ohjelma löytyy klubin Facebook sivuilta, joka on kaikille avoin. Klubi kaipaa uusia osallistujia ja toivottaakin kaikki lämpimästi tervetulleiksi mukaan toimintaan.

* * * * * * * * * * 

Lisätietoa: 
https://www.facebook.com/groups/salo.kvklubi/

Nettisivut ovat tällä hetkellä työn alla, mutta sieltä löytyy myös tietoa tulevista tapahtumista: 
https://rednet.punainenristi.fi/node/52947