perjantai 6. lokakuuta 2017

Haastepiirissä: Marja-Leena Lehtelä

[Haastepiiri on SPR Varsinais-Suomen piirin toimijoiden oma mahdollisuus haastaa mukaan muita toimijoita yli osaston rajojen. Haasteen saaja voi olla vapaaehtoinen, jäsen, työntekijä tms. - niin uusi kuin vanha tekijäkin!]


1. Kuka olet?

Olen Marja-Leena Lehtelä. Oripäässä asuva, eläkkeellä oleva terveydenhoitaja.

2. Mitä kaikkea osastossasi tapahtuu?

Pienen Oripään osaston pääasiallisin toimintamuoto on vanhustyö. Syksystä kevääseen pidämme Kultaisen iän kerhoa joka toinen viikko seurakuntatalolla. Kesällä retkeilemme kerholaisten kanssa ja lisäksi kesällä toimii "Mummokahvila" viikoittain palvelutalolla. Nälkäpäivään ja keräyksiin osallistumme omien pienien resurssiemme mukaan.  1-2 kertaa vuodessa Oripäässä on järjestetty verenluovutustilaisuus, jossa olemme auttamassa kahvitarjoilun järjestämisessä.

3. Mikä on roolisi ja miten olet lähtenyt toimintaan mukaan?

Muutettuani Oripäähän, pyydettiin mukaan toimintaan ja lupauduin. Nyt on jo kulunut yli 40 vuotta erilaisissa tehtävissä. Nykyisin olen osaston puheenjohtaja ja pidän vanhustenkerhoa. 

4. Mikä on toiminnassa parasta, mitä se antaa?

Parasta on yhdessä tekeminen ja vanhukset, jotka iloisina ja tyytyväisinä tulevat kerhoon. Myös pitkiä ystävyyssuhteita on syntynyt näiden vuosien aikana.

5. Kolme syytä lähteä mukaan vapaaehtoistoimintaan

Vapaaehtoistyöstä saa mielekästä, hyödyllistä toimintaa lisääntyneeseen vapaa-aikaan esim. eläkkeelle jäädessä. On paljon yksinäisiä, joita voimme ilahduttaa omien resurssiemme mukaan.
Toiminnasta jää hyvä mieli!

6. Vapaa sana

Pienen osastomme ongelma on, miten saisimme uusia aktiivisia toimijoita, jotta nykyiset, hyvin menestyvät työmuodot jatkuisivat. Jos sinua tai tuttavaasi siis kiinnostaa toiminta, ota yhteyttä!

7. Kenet haastat seuraavaksi? Miksi?

Haastamme Vehmaan osaston, joka on pieni osasto niinkuin mekin