tiistai 16. toukokuuta 2017

Iloiset vapaaehtoiset esittäytyivät SPR-viikolla


Kirjoittanut:  
Marja-Helena Salmio
Kaarinan-Piikkiön osaston puheenjohtaja



Kaarinan-Piikkiön osaston vapaaehtoiset toivat iloisen ja aktiivisen vapaaehtoistoiminnan näkyväksi monin eri tavoin Punaisen Ristin viikolla. Tapahtumia ja toimintaa riitti jokaiselle päivälle.


Kuva: Hanna Vänni
Maanantai 8.5.
Punaisen Ristin päivä. 
Punaisen Ristin viikko alkoi Superseniorit-tapahtumassa Turun Pääkirjastolla.

Paneelikeskustelussa puhuttiin vapaaehtoistoiminnasta ja yhteisöllisyydestä, ja mukana oli SPR:n vapaaehtoisia myös Kaarinan-Piikkiön osastosta.

Kuva: Riikka Sivonen




Tiistai 9.5.
Osaston vapaaehtoiset viettivät mukavan aamupäivän Kultanummen päiväkodin 5-6-vuotiaiden lasten kanssa. Ohjelmassa oli nalle-nukkesairaala, jossa hoidettiin yhdessä monenmoista tapaturmaa ja vammaa. Käytiin myös yhdessä lasten kanssa läpi 112-numeroon soittamista. Toiminta alkoi toukokuun alussa Kesämäen päiväkodissa ja matka jatkuu eri päiväkodeissa ja eskareissa kevään ajan.



Kuva: Marja-Helena Salmio
Keskiviikko 10.5.
Punaisen Ristin viikon keskiviikkoa osasto vietti kahdella eri tavalla. Ensin paistettiin makkaraa Kevätliike-ulkoilutapahtumassa Piikkiön urheilukentällä. Ja kyllä maistui! Esko toimi paistomestarina, Veikko ja Marja-Helena avustivat.
Kuva: Marja-Helena Salmio





Kuva: Minna Rautanen


Keskiviikon juhlat jatkuivat Kaarinan keskustassa Vaparissa illansuussa. Keskustan aluetyöryhmä järjesti yhdistyksille mahdollisuuden esitellä toimintaansa.

Lea, Raili, Veikko, Maija ja Marja-Helena esittelivät iloista vapaaehtoistoimintaa. Käytännön toimiinkin pääsi, sillä esittelyssä oli mm. "Deffa" ja elvytystä sai harjoitella Anne-nukella



Torstai 11.5.
Piikkiön uusi Terveyspiste avattiin Punaisen Ristin viikolla torstaina 11.5.2017. Terveyspisteessä voi käydä mittauttamassa verenpaineen ja kehonkoostumuksen ilmaiseksi, ja samalla voi jutella vapaaehtoisten kanssa sekä nauttia kupin kahvia. Piikkiön kirjasto osoittautui oikein hyväksi paikaksi toimia. Asiakkaat, joita oli yhteensä runsaat kaksikymmentä, löysivät paikan helposti. Mittaukset ja kahvittelut sujuivat mutkattomasti. 

Kuva: Ritva Wahlroos

Perjantai 12.5.
Lähituvan Kuntotiimi perjantain ohjelmoidulla kuntolenkillä. Jokainen liikkuu kuntonsa mukaan, ja taukopaikalla voi vetää hiukan henkeä. Tiimi näyttää toimivan "kaveria ei jätetä"-hengessä, iloisella mielellä ja toinen toistaan tukien. Loistavaa!! Liikunnallisen osuuden vetää vapaaehtoisemme Ritva. 



Kuva: Kaisa Leiwo


Lauantai 13.5. 
SPR-viikon päätteeksi Tuorlan pihassa Piikkiössä järjestettiin leikkipäivä yhdessä MLL:n kanssa. Punaisen Ristin teltalla oli nukkesairaala, jonne voi tuoda oman nallen tai nuken saamaan hoitoa., ja avun tarvitsijoita riitti! Oli haavoja, murtumia ja nenälleen kaatumisia, oli myös silmävammoja ja rokottamistarpeita. Kaikkia pystyttiin auttamaan ja laastaria kului paljon.
Hoitamisen lisäksi osallistujat saivat kilpailla ämpäripallossa - ja hauskaa oli!


Kuva: Kaisa Leiwo




Iso kiitos onnistuneesta Punaisen Ristin viikosta kaikille vapaaehtoisille!