perjantai 5. toukokuuta 2017

Viikko vartissa: harjoittelija-Katjan matkassa

[Viikko vartissa -blogisarja tiivistää yhden henkilön viikon noin vartin lukuhetkeen. Tämän sarjan avulla pääset tutustumaan eri henkilöihin ja heidän arkeensa Varsinais-Suomen piirin sisällä]

 

Kun annat pikkusormen...


Hei! Olen Katja, viimeisen vuoden yhteisöpedagogi-opiskelija ja suuntautunut järjestötyöhön. Olen ollut SPR:n piirillä harjoittelussa helmikuusta alkaen. Harjoittelu on mennyt sukkelaan ja nyt vietänkin jo viimeistä, kokonaista harjoitteluviikkoani [ja koska en millään viitsisi lopettaa, ensi viikolla jatkan vielä pari päivää]. Ei tekisi mieli ajatella, että kohta en enää kävelekään joka arkiaamu portaita ylös piiritoimiston kuudenteen kerrokseen - onneksi kuitenkin teen myös opinnäytetyöni sosiaalisesta mediasta ja vapaaehtoisista piirille, niin käynnit eivät lopu kokonaan tähän.

Tässä nyt katsaus viimeiseen harjoitteluviikkooni ja samalla osittain tiivistelmä koko harjoittelustani:

Tiistai

Makupaloja monikulttuurisuustoiminnasta
-info Pansiossa


Vappu lyhensi työviikkoa päivällä, mutta tiistai alkoi mukavasti yhteisellä tiimalla. Eli kaikki työntekijät kokoontuivat Palvelupisteen tiloihin ja käytiin läpi kuulumisia ja muita ajankohtaisia asioita siinä kahvitellessa. Päivän mittaan tuli mm. työstettyä piirille tekemää opinnäytetyötäni sosiaalisesta mediasta eteenpäin. Illalla halusin käydä vielä katsomassa, mitä "Makupaloja monikulttuurisuustoiminnasta" -heräteinfo antaa osallistujilleen ja hyvä, että kävin! Info pidettiin Pansion vastaanottokeskuksessa ja saimme kuulla esimerkiksi mitä kaikkia vaihtoehtoja (mm. kerhoja, klubeja, retkiä) toiminnalla onkaan. Jos monikulttuurisuus kiinnostaa, kannattaa ihmeessä käydä kuuntelemassa maksuton info :)


Keskiviikko

Tänään oli toimistopäivä. Tarkoittaa käytännössä, että päivän aikana työstin lisää opinnäytetyötäni suunnittelemalla siihen liittyvää työpajaa, kirjoittelin tätä tekstiä sekä syötin ja julkaisin yhden blogitekstin. Samalla uudistin myös blogin ulkoasua palautteen perusteella.
Päivän mittaan oli myös muita hommia - tulostamista, kalenterin sumplimista ja niin edelleen. Täytyy kyllä sanoa, että piirin toimisto on yksi mukavimmista toimistoista, missä olen koskaan työskennellyt - niin ympäristöltään kuin työporukaltaankin!


Torstai

Päivä alkoi lounaan tienoilla, kun alunperin olin suunnitellut työskenteleväni iltaan asti. Huonon tuurin sattuessa, illan Auttajakurssi oli kuitenkin jouduttu osaston puolesta perumaan, koska osallistujia ei ollut tarpeeksi. Yleisesti ottaen harjoitteluuni on kuulunut jonkin verran matkailua Varsinais-Suomen alueella, kun olen käynyt vetämässä Auttajakursseja eri kohderyhmille.
Todellisuudessa tämäkin päivä siis vierähti loppujen lopuksi lähinnä blogin ja opinnäytetyön parissa (välissä vastaten sähköposteihin, tutustuen jäsenasioihin tai ollen lisäkätenä muille).

Kuva maaliskuussa Aurassa pidetyltä Auttajakurssilta
("throwback thursday":n hengessä)
Perjantai

Harjoitteluni käydessä vähiin (ja muiden hommien päättyessä), monet asiat alkavat nivoutua yhä enemmän ja enemmän opinnäytetyön pariin ja sillä aamu alkoi tänäkin päivänä. Taustatietojen läpi kahlaamista, analysointia, suunnittelua, muistiinpanoja... Onneksi aamupäivällä pidettiin viestintätiimin palaveri, niin sai ajatukset välillä taas muualle! Viestintätiimissä mm. katsottiin blogin tilastoja ja pähkäiltiin tulevia aiheita sekä tarkasteltiin uutta SPR:n esitettä. Kukapa olisi arvannut, että tämän tiimin tehtäviin kuuluu myös pelastustehtävät? ...tämä selvisi, kun huoneeseen eksyi (ainakin!!) nyrkinkokoinen kimalainen, joka opastettiin ulos ikkunasta.

Viestintätiimin palaverista


Kaiken kaikkiaan harjoitteluni on ollut äärimmäisen antoisa ja opettavainen. On ollut ihanaa, miten hyvin minut on vastaanotettu joukkoon jo heti alusta alkaen ja on ollut mukavaa päästä tapaamaan useita eri osastojen edustajia. Otin jo alkuun tavoitteeksi tutustua SPR:n toimintaan mahdollisimman monipuolisesti, mutta koska toimintaa on niin paljon, ei aika silti ole kaiken kokemani jälkeenkään riittänyt kaikkeen.
- Onneksi tämä ei pääty tähän!




Kuvat: Katja Kastman