maanantai 19. kesäkuuta 2017

Auttajakurssi - koko perheen yhteinen juttu!


Kirjoittaja
Anna Tenho
projektikoordinaattori


Keväällä puut yhdessä humahduksessa pukeutuivat lehtiloistoon, ja se sykähdyttää sydäntä joka kevät yhtä voimakkaasti. Yhtenä kevään kauneimmista päivistä toukokuussa pyöräily- ja potkulautamatkamme suuntautui Ruissalon Honkapirtille. Honkapirtillä oli vastassa Ruissalon osaston vapaaehtoisia, jotka järjestivät kaikille avoimen auttajakurssin.


Auttajakurssi on 140-vuotiaan Suomen Punaisen Ristin tunnin mittainen maksuton kurssi. Auttajakurssissa käsitellään muun muassa hengityksen turvaamista erilaisissa tilanteissa, autettavan suojaamista kylmältä ja verenvuodon tyrehdyttämistä. Kaikki kurssin suorittaneet saavat todistuksen.
(Voit lukea lisää kurssista tästä linkistä: Punaisen Ristin Auttajakurssi )

Ensiaputaidot ovat tärkeä kansalaistaito ja SPR haluaa tarjota 100 vuotta juhlivalle Suomelle maailman ensiaputaitoisimman kansan.

Koko perhe mukaan!

Me tartuimme perheemme kanssa mahdollisuuteen päästä treenaamaan ensiaputaitoja. Lapsillemme auttajakurssin suorittaminen oli jännittävä kokemus. Kouluttajan johdolla harjoiteltiin muun muassa hätäpuhelun soittamista, tajuttoman kääntämistä kylkiasentoon, sidottiin vuotavia haavoja ja perehdyttiin tukehtumassa olevan henkilön auttamiseen. Tunti tärkeiden taitojen äärellä sujahti hetkessä ja taitojen lisäksi taskuun jäi iloinen mieli.

Kurssista on riittänyt juttua ruokapöydässämme vielä viikkojenkin jälkeen. Mikä sitten oli 6- ja 8-vuotiaiden mielestä parasta auttajakurssissa?

Näin he vastasivat:

  • ”Se, ku voi auttaa ihmisii et ne pelastuu, jos jotain makkaraa menee tosi syvälle väärään kurkkuun, ni sit voi auttaa sitä.”
  •  ”Oppi uusia asioita, ja sit jos joku oikeest loukkaa, voi ite auttaa.”

Näinhän se on – meistä jokainen voi olla auttaja.

Kiitos Ruissalon osastolle auttajakurssin järjestämisestä!


Kuvat: Ilse Reinholdt