keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Haastepiirissä Emilia Väänänen



1. Kuka olet?
Olen Emilia Väänänen, Turun osaston vapaaehtoinen ja osaston nuorten toimintaryhmän vetäjä sekä piirin nuorisotoimikunnan jäsen. Muussa elämässä juuri valmistunut luokanopettaja. 

2. Mitä kaikkea osastossasi tapahtuu?
Turun osaston toiminta koostuu nuorten toiminnasta, ensiaputoiminnasta ja terveys- ja hyvinvointitoiminnasta. Turun osasto osallistuu myös aktiivisesti keräyksiin ja kampanjoihin sekä viestii tehokkaasti omasta toiminnastaan. Turun osasto onkin monimuotoisen toiminnan osasto.

3. Mikä on roolisi Punaisessa Ristissä ja miten olet lähtenyt toimintaan mukaan?
Päädyin lukiossa suorittamaan EA1-kurssin, jossa tutustuin silloisen osastoni, Lieksan, puheenjohtajaan ja hän houkutteli mukaan toimintaan. Vuosien varrella olen päätynyt Savo-Karjalasta Varsinais-Suomeen, ja edelleen toimin nuorten parissa kuten myös aloittaessani vapaaehtoisena. Oma aktiivisuuteni vaihtelee paljon: välillä toiminnassa tulee oltua mukana päivittäin, välillä toiminta näkyy elämässä vain hetkittäin.

4. Mikä on toiminnassa parasta / mitä se antaa?
Näin monipuolisessa toiminnassa on mahdotonta luetella toiminnan parhaita asioita. Lähtökohtaisesti mahdollisuus päästä kehittämään oman näköistä toimintaa ja erilaisten projektien ja tapahtumien toteuttaminen on parasta. Sekä tietysti ne ihmiset, joiden kanssa toimintaa tekee!  

5. Kolme syytä lähteä mukaan vapaaehtoistoimintaan?

  • Vapaaehtoistoiminta rytmittää mukavasti omaa kalenteria ja toisaalta sille voi antaa aikaa vain oman ajan puitteissa.
  • Paljon uusia sekä vanhoja tuttavia ja ystäviä.
  • Mahdollisuus kehittää sekä toimintaa että itseään.

6. Vapaa sana
Toiminta takaa myös paljon hyviä keskusteluja kahvin ja pullan ääressä ;)

7. Kenet haastat seuraavaksi?
Haastan seuraavaksi Minna Lyytisen, Ruiskadun ensiapuryhmästä.