tiistai 27. maaliskuuta 2018

Viikko nuorisotoiminnan suunnittelijan matkassa

Kirjoittaja on SPR Varsinais-Suomen piirin nuorisotoiminnan suunnittelija Sara Parhiala

Maanantai
Viikkoni maanantaina alkoi vauhdikkaasti ja kaikkea kivaa oli tiedossa aikaisesta aamusta iltaan asti. Tapasimme nuorisotila Huudissa työskentelevien nuoriso-ohjaajien Anun ja Johannan kanssa QuHa:n asioilla. Asialistalla oli tähän aikaan vuodesta monille ajankohtaisia asioita eli vaikkapa toimintakertomuksen hiominen.

Lounaan jälkeen pari muuta palaveria hoitui pois alta kunnes päivän päätapahtuma eli Piirin nuorten kevättapaaminen, johon useampi viikko rekrytoitiin kovasti porukkaa, ampaistiin käyntiin. Tapaaminen pidetiin nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa. Meidän luokse olivat ilahduttavasti löytäneet sekä Punaisen Ristin konkarit että täysin uudetkin tyypit, ihanaa! Learning Coffee- tyylisen illan aikana juteltiin rennoissa meiningeissä siitä, mitä nuorisotoiminta tällä hetkellä meidän piirissä on ja mitä haluttaisiin tehdä lisää. Ihan loistavia ajatuksia ja ideoita saatiinkin paperille ja nuorisotoimikunta nappaa näistä kiinni! Hyvät ideat täytäntöön. Illan kruunasi yhteiseksi aktiviteetiksi valikoitunut keilaus, johon mukavan kokoisella porukalla vielä lähdettiin. Sen jälkeen olikin hyvä kaatua keilana sängyn pohjalle. Aika päivä!

Nuorten tapaamisen into

Tiistai
Tiistaiaamu alkoi työporukan yhteisillä kuulumisilla klo 9. Työkaverini Sirpa kertoi muulle poppoolle koulutuksesta, jota oli ollut kuuntelemassa. Aiheeksi ainakin omaan kalenteriini olin kirjoittanut ”ongelmanratkaisu, tsemppi etc.” Ihana ja tsemppaava tuokio tämä olikin ja miten kiva, kun on työkavereita jotka haluavat jakaa oppimansa hyvät käytännöt!
Toinen asia, jolle aikaa pyhitin tiistaina oli tulevan kesän nuorten opintomatka. Kyllä, SE tulee tänäkin vuonna! Kohteen uskallan jo paljastaa, se on ihana Kööpenhamina! Konkreettiset suunnitelmat eivät vielä tiistaina edenneet ihan siihen tahtiin kuin olisin toivonut, mutta näin seuraavalta viikolta käsin puhuttuna voin onnekseni jo sanoa asioiden loksahtaneen reissusuunnitteluiden osalta eteenpäin.



Keskiviikko
Nuorisotila Huudilla tehtiin heti aamusta ”sääntömääräinen” työpaikkaselvitys, jossa olin mukana. Mukavat työterveyden ihmiset kävivät toteamassa, että meidän nuorisotila on rakennuksenakin oikein kelpo ja siellä meidän on hyvä pitää QuHan nuokkari-iltoja! 😊 Tämän jälkeen päivä eteni nuorisotoiminnan vuosikertomusta raapustaessa ja ensi kesän ensiaputapahtuman speksejä suunnitellessa. Viimeinen tapaaminen oli klo 16 alkanut QuHan ohjausryhmä, johon Punaiselta Ristiltä kuulumme minä ja toiminnanjohtajamme Pauli. Nuorisotila Huudiahan pyöritetään yhdessä Turun kaupungin kanssa ja knoppitietona mainittakoon, että yhteistyö on jatkunut jo vuodesta 1997!
Nuorisotila Huudi

Torstai
Viikon toisiksi viimeinen päivä alkoi viestinnän asioilla. Mietittiin niin instaa, facea kuin blogia, uutiskirjettä ja tapahtumamainontaa. Mitä kaikkea sitä viestinnän alle kuuluukaan! Päivän kääntyessä iltaan kokoonnuimme vielä ensiaputapahtuman vastuuvapaaehtoisten kanssa pureksimaan, missä kisavalmisteluissa tällä hetkellä mennään. Pääsimme myös Reddie Kids-radan suunnittelussa askelta pidemmälle ja apuna radan suunnittelussa minulla onkin kaksi ihanaa nuorta vapaaehtoistamme! Valmiiksi ei tapahtumaa vielä illan aikana suunniteltu, mutta hyvän innostuspiikin sai varmasti jokainen. Kesää kohti!

Iltapäivän tarjoilut ne vapaaehtoisen suunnittelussa mukana pitää!


Perjantai
Perjantai ei antanut armoa, sillä päivä oli täyttä tykitystä. Aamu alkoi muutamilla viesteillä ja puheluilla osastoihin päin koskien ajankohtaisia asioita, mennyttä ja tulevaa. On mahtavaa todeta, että myös tätä aitoa ja supertärkeää yhteydenpitoa osastoihin kuului viikon finaalipäivään. Seuraavaksi istuimme monikulttuurisuuden, varainhankinnan, nuorisotoiminnan ja ensiaputoiminnan kokoonpanolla miettimään kouluyhteistyökuvioita. Loppupäivä menikin kaikessa tärkeässä pikkusälässä; taloustoimistoon palkkojen kohdennustietoja toimittaessa, Huudin tilanvarausasioita hoitaessa, siistijän kanssa siivouskäytäntöjä pohtiessa, piirin nuorten sometilien parissa ja rasisminvastaisen viikon valmisteluja tehdessä. Viikonloppu tuntui ansaitulta ja pari lepohetkeä hyviltä, kunnes taas seuraavan viikon haasteet tempaisivat mennessään. Pidetään kaikki nuorten näkyvyyttä yllä!

Kohti uutta viikkoa!