keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Rasisminvastainen päivä on joka päivä


Kirjoittaja on SPR Varsinais-Suomen piirin monikulttuurisuustoiminnan kehittäjä Pauliina Pensikkala

19-25.3. vietettiin vuotuista rasisminvastaista viikkoa. Iso kiitos kaikille teille mukana hengessä ja tapahtumissa olleille, osastojen vapaaehtoisille ja yhteistyökumppaneille. Varsinais-Suomen piirin alueella järjestettiin vaikuttavia tapahtumia, esimerkiksi kouluvierailuja sekä Mynämäen että Laitilan osastojen yhteistyönä ja Uudenkaupungin osaston järjestämänä. Liedossa esiteltiin pakolaistelttaa yli 350 vierailijalle!



Rasisminvastaisen kampanjaviikko on oiva aika nostaa esille toimintaamme tasavertaisuuden puolesta. Aihe ei ole menettänyt ajankohtaisuuttaan. Kampanjaviikonkin ulkopuolella meillä on hieno mahdollisuus olla murtamassa ennakkoluuloja tuomalla erilaisia ihmisiä yhteen. Ennakkoluuloja kaadetaan päivittäin siellä missä ihmiset tapaavat, vaikkapa kielikerhoissa ja ystävätoiminnassa. Ja vierailuja esimerkiksi kouluihin voi toki järjestää kampanjaviikon ulkopuolellakin: tasavertaisuuden puolesta myös kannattaa puhua, vaikka omalla paikkakunnalla ei suurta joukkoa maahan muuttaneita olisikaan.



Rasismia ja syrjintää vastustavilta saatetaan joskus kysyä, miksi he toimivat juuri tietyn ihmisryhmän puolesta. Silloin voi todeta, että SPR:n periaatteiden mukaan emme katso henkilön taustaan tai vaikkapa lähtömaahan; oleellista on auttaa heikoimmassa asemassa olevia. Punaisen Ristin tehtävänä on edistää yleisesti ihmisten välistä ymmärrystä, yhteistyötä, ystävyyttä ja pysyvää rauhaa.


Ollaan toistemme tukena ja opitaan toisiltamme, siihen meillä on paljon mahdollisuuksia. #olenkanssasi, #jagärmeddig #imwithyou, huomennakin.