tiistai 27. marraskuuta 2018

Ohjaajaharjoittelussa Turun kansainvälisellä klubilla


Olemme Turun Ammattikorkeakoulun ensimmäisen vuoden sosionomiopiskelijoita, ja olemme tänä syksynä ohjanneet Suomen Punaisen Ristin Kansainvälistä klubia osana koulun harjoittelu jaksoa. Lisäksi osaksi tätä harjoittelua kuuluu myös Suomen Punaisen Ristin Kielikahvila. Tämä on meidän ensimmäinen harjoittelumme, ja siksi olemmekin hyvin kiitollisia siitä, mitä tämä harjoittelu on meille jo tarjonnut!

Alkuun klubi-iltojen jännittivät, sillä ohjaajana toimiminen on ollut täysin uutta kaikille meille, mutta ryhmänohjaus on osalle tuttua esimerkiksi kesätöiden kautta. Klubilla käyvä asiakasryhmä on onneksemme aivan mahtavaa – avoimia, rentoja ja aloitekykyisiä - ja Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoiset ovat osallistuneet iltoihin yhdessä kanssamme.



KV-klubin kävijöiden määrä on vaihdellut jonkin verran, mutta pääsääntöisesti pysynyt melko pienenä. Klubia on markkinoitu muun muassa viemällä mainoksia Turun ammattikorkeakouluun, pääkirjastolle sekä Vimmaan. Pienehkö asiakasmäärä on meitä harjoittelijoita hieman hämmentänyt - emme tiedä mistä tämä pienehkö kato johtuu, mutta emme anna sen häiritä harjoitteluamme! Muun muassa Halloween- kerralla ja ensiapukerralla asiakkaita on ollut normaalia enemmän. Ilmeisestikin asiakkaita innostaa enemmän aktiivisempi toiminta…


Olemme pyrkineet toteuttamaan monenlaista ohjelmaa muun muassa asiakkaiden toivomusten kautta sekä myös Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoisten ohjaajien kokemusten kautta. Joskus olemme myös itse saaneet asettua KV-klubilla asiakkaan rooliin, kun ulkopuolinen vetäjä on tullut ohjamaan toimintaa. Päävastuu toiminnasta on kuitenkin aina meillä harjoittelijoilla. Alla vielä listattuna hieman, mitä olemme KV-klubilla tehneet ja mitä vielä on mahdollisesti edessä!

18.9.2018 Syksyn lehdet
2.10.2018 Sienten esittely
16.10.2018 Musiikkiteema
30.10.2018 Halloween – pukeutumisteema
13.11.2018 Ensiapu teema
27.11.2018 Peli-ilta
11.12.2018 Pikkujoulut

Sydämellinen kiitos kaikille, jotka ovat osallistuneet KV-klubin toimintaan! Kiitos myös Suomen Punaiselle Ristille tästä upeasta tilaisuudesta olla osana teidän järjestämiänne vapaaehtoistoimintoja. Tämä kokemus on ollut meille kaikille sanoinkuvaamattoman huikea, ja toivommekin, että tarjoatte seuraaville harjoittelijoille yhtä ikimuistoisen ensimmäisen harjoittelun! 

Kiitos ja hyvää joulun odotusta teille kaikille, toivovat harjoittelijat Iida, Henna, Lotta, Teemu ja Vivian.