tiistai 13. marraskuuta 2018

Päihdeputki


Kirjoittaja on Anneli Stenroos
Huudin TET-harjoittelija

QuHa (Nummen ja Halisten aluenuorisotyö) ja Katariinan Seurakunta järjestivät päihdeputken Nummenpakan Aurajoen yksikön kahdeksasluokkalaisille. Osallistuin päihdeputkeen ollessani Halisten nuorisotila Huudilla TET-harjoittelussa.

Päihdeputki on ennaltaehkäisevää päihdetyötä, jossa draaman keinoin tuodaan esiin päihteiden käytön seuraamuksia. Päihdeputki koostui monista eri teemoista, esim. tupakka, alkoholi, huumeet, riippuvuudet yleensä ja energiajuomat.

Paikaksi oli valittu Katariinan Pappila, koska se oli lähellä koulua ja siellä oli paljon eri huoneita, joissa oli mahdollisuus päästä hyvin toteuttamaan eri näytelmiä. Huoneet valmistettiin aiheeseen liittyvillä rekvisiitoilla.

Koululuokat tulivat huoneisiin yksitellen ja siellä heidät jaettiin pienemmiksi ryhmiksi. Oppilaat kävivät katsomassa näytelmiä ja joissain näytelmissä heillä oli omat tehtävänsä. Tapahtuman lopuksi oli rentoutus. Kysyimme nuorilta myös mielipidettä päihdeputkesta ja sitä, herättivätkö näytelmät joitain tunteita tai saivatko ne heidät miettimään asioita.

Minun roolini oli kotibileissä esittää sammunutta nuorta, jolta oli alkoholin käyttö lähtenyt lapasesta, ja kaverini yritti herätellä minua. 

Minusta oli mukavaa päästä tähän toimintaan ja oli todella mielenkiintoista toteuttaa yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa tätä päihdeputkea. Suurin osa nuoristakin oli myös tykännyt päihdeputki -tapahtumasta.