torstai 20. heinäkuuta 2017

Haastepiirissä Kirsi Toivola


1. Kuka olet?

Olen Kirsi Toivola, Loimaan osastosta. Olen ollut vapaaehtoistoiminnassa mukana noin kymmenen vuotta, ja siitä viimeiset kolme vuotta ensiapuryhmän johtajana.
 

2.  Mitä kaikkea osastossasi/piirissäsi/tms. tapahtuu?

Loimaan osasto on pienestä koostaan huolimatta monipuolisesti toimiva. Meillä on aktiivisesti harjoittelevan ja päivystävän ensiapuryhmän lisäksi touhukasta Ystävätoimintaa, ahkeraa Nälkäpäiväkeräystä ja asiantuntevaa terveyspistettä.


3.  Mikä on roolisi Punaisessa Ristissä ja miten olet lähtenyt toimintaan mukaan?

Suoritin EA1 ja 2 kurssit vuonna 2006, ja kyselin heti toisen kurssin päätyttyä mahdollisuudesta liittyä ensiapuryhmään, mutta harmikseni sellaista ei silloin Loimaalla ollut toiminnassa. Pian se kuitenkin saatiin heräteltyä henkiin, ja liityin heti mukaan.

Olen toiminut aktiivisena päivystäjänä erilaisissa tilaisuuksissa ja noin neljä vuotta ollut myös osaston hallituksessa. Ensiapuryhmän kolmivuotinen johtajapestini päättyy nyt elokuussa, sillä siirryn vastaperustetun Loimaan seudun henkisen tuen hälytysryhmän toiseksi vetäjäksi. Olen toiminut Loimaan jälkipuintiryhmässä vuodesta 1997 alkaen, ja tämä kriisivaiheen henkinen tuki tuntui sopivalta jatkolta sille työlle.  Olen mukana paikallisessa työryhmässä, jossa pyritään kehittämään moniviranomais- ja vapaaehtoistoimintaa psykososiaalisen tuen järjestämisessä kriisin kohdanneille ihmisille. Hiljalleen alkavat ns. palaset loksahdella paikoilleen...


4.  Mikä on toiminnassa parasta / mitä se antaa?

Parasta vapaaehtoistyössä on se, että olen saanut tutustua sellaisiin ihmisiin, joihin en muutoin välttämättä olisi tutustunut. Ensiapuryhmän rikkautena on ollut se, että siinä on eri-ikäisiä ja erilaisilta taustoilta tulevia ihmisiä, joilla on kuitenkin sama tahto; voida auttaa tavalla tai toisella apua tarvitsevia lähimmäisiä. Odotan innolla sitä, miten saamme rakennettua sellaisen verkoston, että hädän hetkellä apua tarvitsevat ihmiset tarttuisivat siihen. 


5.  Kolme syytä lähteä mukaan vapaaehtoistoimintaan?

Samanhenkiset ihmiset, mielenkiintoiset tapahtumat ja hyvät koulutusmahdollisuudet.
 

6.  Vapaa sana


Toivotan jaksamista jokaiselle piirin ja osastojen toimijalle, me teemme tärkeää työtä ja jokaista yhteistyöhön kykenevää ja muiden auttamisesta aidosti kiinnostunutta toimijaa tarvitaan!

Mottoni ensiapuryhmän johtajana oli "Kolmen  Muskettisoturin" sanonta: "yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta". Kun tämän muistaa jokainen, niin tärkeät SPR:n periaatteet toteutuvat käytännössä työtehtävistä riippumatta.



7.  Kenet haastat seuraavaksi?

Haastan Päivi Loukkaanhuhdan, joka on toinen Turun henkisen tuen hälytysryhmän vetäjistä. Samalla kiitän häntä niistä parista koulutuskerrasta, joita hän on yhtenä ollut meidän henkisen tuen koulutusryhmälle pitämässä. Ne olivat antoisia 😊 Aktiivista yhteistyötä odotellessa!