torstai 6. heinäkuuta 2017

Haastepiirissä Minna Lyytinen



1. Kuka olet?
Minna Lyytinen Ruissalon osastosta, ja kevään ajan olen vetänyt myös SPR Ruiskatu 8 -osaston ensiapuryhmää. Olen toiminut vapaaehtoisena SPR:ssä reilun kymmenen vuotta.

2. Mitä kaikkea osastossasi tapahtuu?
Osastomme pääpaino on monikulttuurisessa toiminnassa. Meillä toimii KV- klubi Vimmassa, kielikerhoja eri puolilla Turkua, Arjen Apu- toiminta turvapaikan saaneille henkilöille, moku- ystävätoimintaa sekä kerhotoimintaa myös Pansion vok:ssa. 

​Osastomme on myös mukana kehittämässä Turun alueen osastojen yhteistä valmiussuunnitelmaa.​
ruissalo.punainenristi.fi

3. Mikä on roolisi Punaisessa Ristissä ja miten olet lähtenyt toimintaan mukaan?

Toimintani SPR:ssä alkoi Caritaksen kautta, jonka ansiosta ja Jukka Rantalan suosituksesta menin Ruissalon osaston silloin aktiiviseen ensiapuryhmätoimintaan mukaan. Ensiapu kaikkine muotoineen alkoi kiinnostamaan enemmän, joten kouluttauduin myöhemmin ensiapupäivystäjäksi sekä ensiavun ja terveystiedon kouluttajaksi. Vapepa-toimintaa etsintöjen muodossa tuli alussa myös harrastettua. Tällä hetkellä olen piirin valmiustoimikunnan jäsen sekä ensiapuryhmätoiminnan kehittämistyöryhmän vetäjä. 

Omassa osastossani olen aktiivinen hallituksen jäsen. Toimin mm. varapuheenjohtajana sekä ensiapu- ja valmiustoiminnan yhdyshenkilönä. Lisäksi koulutan tarvittaessa ea- kursseilla ja osallistun eri tapahtumiin, kuten Nälkäpäivään. Olen ollut kevään ajan vetäjänä myös Ruiskatu 8:n osaston ensiapuryhmätoiminnassa.

Kiinnostukseni on lisääntynyt kansainvälisiin avustustehtäviin, joita varten on tarjolla useita mielenkiintoisia ja tarpeellisia koulutuksia. Tulevaisuudessa toivon voivani yhdistää työni ja harrastukseni ja olevani delegaattina jossain puolella maailmaa.


4. Mikä on toiminnassa parasta / mitä se antaa?
​Toiminta on monipuolista, kansainvälistä ja antaa paljon uusia, samanhenkisiä ystäviä​ sekä monipuolisia taitoja monella eri osa-alueella.

5. Kolme syytä lähteä mukaan vapaaehtoistoimintaan?
​Ihmiset sekä monipuoliset kouluttautumis- ja harrastusmahdollisuudet. Vapaaehtoisena pääsee osallistumaan moniin eri tapahtumiin.​

6. Vapaa sana
Tervetuloa mukaan toimintaan! Punainen Risti kaikkine toimintamuotoineen on mielekäs harrastus, jossa voit itse päättää, kui
nka paljon haluat antaa sille aikaasi.


7. Kenet haastat seuraavaksi? 
Haastan Kirsi Toivolan SPR ​Loimaan osastosta.​ ​