maanantai 17. heinäkuuta 2017

Minun Punainen Ristini

Turun osaston ystävätoiminnasta




kirjoittaja:
Elina Rosenqvist
Turun osastossa sitä sun tätä tekevä



Viisas anoppini antoi aikanaan tuoreelle miniälleen joululahjaksi Punaisen Ristin jäsenyyden. Jäsenkortteja kertyi muutaman vuosikymmenen verran kunnes ymmärsin, että enemmän voisi tehdä! Sitten eräänä päivänä sattumien kautta huomasin olevani ystäväkurssilla ja heti aktiivisesti mukana toiminnassa herttaisen vanhuksen henkilökohtaisena SPR-ystävänä! Tämä ensimmäinen vapaaehtoistehtäväni oli erityisen tärkeä ja mieleenpainuva, siitä poiki monta hyvää ja lämmintä ystäväsuhdetta "oman vanhukseni" sukululaistenkin piiristä!

Tästä se rumba alkoi! SPR on hyvä kurssittaja ja nopeasti innostuin toiminnasta. Tällä hetkellä olen osastomme hallituksessa ja piirin terveys- ja hyvinvointitoimikunnan jäsen. Omassa osastossani koordinoin terveyspiste- ja kulttuuriystävätoimintaa.

Osastomme ystävätoiminnassa (virallisesti "terveys- ja hyvinvointitoiminta") löytää jokainen innokas vapaaehtoinen oman tapansa auttaa.

Terveyspisteen 5-vuotissyntymäpäivät
Perinteinen henkilökohtaisena ystävänä toimiminen kaipaa kaikista kipeimmin uusia vapaaehtoisia! Yksinäisyys ahdistaa niin monia, listoillamme jatkuvasti kymmenet yksinäiset odottavat Punaisen Ristin ystävää. Siispä tervetuloa antoisaan tehtävään!

Meillä toimii useita kerhoja ja ryhmiä, joissa tarvitaan auttavia käsiä: virkistyskerho, käsityökerho, Invalidiliiton palvelutalo Validian kerho (toiminut jo yli 25 v.), vanhainkotien ulkoilutuokiot, saattajapalvelu, terveyspiste ja omaishoitajien tukitoiminta.

Ja useasti putkahtaa esiin vapaaehtoistemme uusia toimintaideoita, joita sitten kehitellään!

Monikulttuurinen lounaskerhomme toimii kulttuurien välisenä siltana yhteistyössä Muistojen Kodin väen kanssa: kokataan yhdessä ja opitaan reseptejä meiltä ja muualta, siinä samassa vieraat kulttuurit tulevat tutuksi.

Kunnonkohotusryhmämme tarjoaa pääosin hiljattain eläkkeelle jääneille fyysistä kuntoa kohottavaa ja mieltä virkistävää toimintaa, kaikki ovat tervetulleita kokeilemaan vaikkapa uusia lajeja mukavassa ryhmässä!

Tällä hetkellä itselleni on haastavinta aktivoida kulttuuriystävätoimintaamme! Missiomme on tehdä kulttuuri saavutettavaksi kaikille, olemme rohkaisijoita ja turvallisia kavereita seuraksi erilaisiin kulttuuritapahtumiin. Uudella kurssilla kevättalvella saimme joukkoomme 14 uutta "etsivää ja löytävää" kulttuuriystävää. Vaikeinta on juuri kohderyhmämme tavoittaminen ja siinä tarvitaan innostavia ja aktiivisia vapaaehtoisiamme.

Kulttuuriystävänä Jacob Hashimoton näyttelyssä Wäinö Aaltosen museossa
Terveyspisteemme on toiminut nyt 5 vuotta ja sinä aikana ahkera porukkamme on auttanut ja ohjeistanut joka perjantai kävijöitä. Kiireetön ja leppoisa tunnelma on olut mieluisa sekä tekijöille että kävijöille. Harvinaista herkkua nykyhetken hektisessä elämänmenossa!

Punainen Risti nappaa helposti mukaan toimintaan. Auttamisen ketjuun voi jokainen tarttua!