maanantai 6. elokuuta 2018

"QuHa:n tytöt" tuo tyttötoiminnan Halisiin


Johanna Stauffer
kirjoittaja on QuHa:n nuoriso-ohjaaja


SPR:n Varsinais-Suomen piiri ylläpitää Turun kaupungin kanssa Halisissa QuHa:n nuorisotoimintaa nuorisotila Huudilla. Viime keväästä alkaen QuHa:lla on järjestetty perustoiminnan lisäksi erityisesti tytöille suunnattua toimintaa. QuHa:n tytöt –nimisiä tyttöjeniltoja järjestetään aina keskiviikkoisin klo 15.30-18.00. Jokaisella kerralla on oma teemansa, ja tytöt voivat joko osallistua ohjattuun toimintaan tai tulla vapaamuotoisesti viettämään vapaa-aikaa; tekemään läksyjä, pelailemaan ja tapaamaan kavereita.

Nuorisotoiminta Halisissa kaikkineen on vielä melko uutta. Nuorisotila muutti Kuuvuoresta Halisiin vasta tammikuussa 2017, mitä ennen alueelle oli jalkauduttu, ja jonkin verran nuorteniltoja oli järjestetty pienessä kerhotilassa. Muuton jälkeen nuorisotilan kävijämäärät ovat moninkertaistuneet ja hiljalleen QuHa:n toiminta on tullut tutuksi alueen asukkaille.


Perustoiminnan ohella nähtiin kuitenkin selvä tarve toiminnalle, johon voisivat tulla mukaan myös ne, joille perustoiminta ei syystä tai toisesta sovi. Yhtenä vastauksena tähän tarpeeseen perustettiin QuHa:n tyttötoiminta.

Keväällä 2018 tyttötoiminnassa leivottiin, askarreltiin hama-helmikoruja ja pelailtiin yhdessä. Kokoontumaan ehdittiin vain kolmesti, mutta tytöt löysivät jo hyvin mukaan toimintaan – parhaimmillaan kävijöitä oli jopa 15.

Tyttötoimintaa koko syksyn ajan
Toiminnan jatkuessa nyt syksyllä joka kuukausi ohjelmassa on niin liikuntaa, kädentaitoja kuin kokkaustakin. Tarkempi ohjelma suunnitellaan yhdessä tyttöjen kanssa, jolloin se vastaa parhaiten juuri kävijöiden toiveita ja tarpeita. Toimintaa voi seurailla instagramista profiilista quhan_tytöt.

Tyttötoiminnan järjestämisestä ovat vastuussa QuHa:n nuoriso-ohjaajat ja vapaaehtoiset – myös toiminnan järjestämisessä mukana olevat aikuiset ovat kaikki naisia.

Osana tyttötoimintaa syksyllä järjestetään myös tyttöjen luovuuspäivä keskiviikkona 5.9. Tämä on tapahtuma, jossa luovuutta ruokitaan monin keinoin – tarjolla on monenlaista piirustuksesta leivonnaisten koristeluun, kynsitaiteeseen ja luovaan kirjoittamiseen. 

Kiinnostuitko?

Kiinnostaisiko sinua tulla mukaan tyttötoimintaan, osallistujana tai vapaaehtoisena? Toiminta on tarkoitettu +12 -vuotiaille tytöille, ja se on maksutonta.

Ota rohkeasti yhteyttä QuHa:n nuoriso-ohjaajiin Anuun (040 775 6055) tai Johannaan (0400 673 047), tai tule käymään! Huudin osoite on Gregorius IX:n tie 8, 20540 Turku.