tiistai 14. elokuuta 2018

Varsinais-Suomessa kolme uutta ensiapuryhmän kouluttajaa


Tanja Järvinen, Sari Salmi ja Mikko Sipilä
Kirjoittajat ovat SPR Turun osaston vapaaehtoisia

Kaipaatko vinkkejä osastonne ensiapuryhmän pyörittämiseen? Oletteko kenties perustamassa täysin uutta ensiapuryhmää? Eikö väkeä riitä harjoitusten toteuttamiseen tai ovatko ideat vain täysin loppu?

Kutsu osastoosi ensiapuryhmän kouluttaja!

Ensiapuryhmän kouluttajat ovat Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoisia, jotka ovat käyneet täysin uuden kouluttajakoulutuksen. He eivät välttämättä ole ensiavun ja terveystiedon kouluttajia (ETK), eli eivät pidä EA 1 ja EA 2 kursseja. Sen sijaan ensiapuryhmän kouluttajat ovat piirin alueella toimivia vapaaehtoisia, jotka tukevat ensiapuryhmiä ryhmäilloissa, kouluttavat ensiapupäivystäjän peruskurssilla, PROMOn ensiapu-sisältöosalla ja saattavat olla tuttuja naamoja myös muilta harjoitus- ja jatkokursseilta.


Keväällä järjestettiin ihka ensimmäinen ensiapuryhmän kouluttajakoulutus. Varsinais-Suomesta koulutukseen osallistuivat Turun osaston vapaaehtoiset Tanja Järvinen, Sari Salmi sekä Mikko Sipilä. Kouluttajat toteuttavat opetusnäytteitään muun muassa tulevilla ensiapupäivystäjän peruskursseilla sekä kiertävät alueen ensiapuryhmissä pitämässä ryhmien itse toivomia harjoituksia ja luentoja. Kouluttajia saa rohkeasti lähestyä; kaikkien sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@sprturku.fi ilman ääkkösiä.

Vapaaehtoiset kiertävät muissa osastoissa täysin omalla vapaa-ajallaan eikä tästä tule osastoille mitään kuluja. Harjoitusvälineiden toivotaan aina löytyvän joko osastosta tai sitten ne tuodaan piiristä mukaan.

Lopuksi... 

Tahdotko itse ensiapuryhmän kouluttajaksi? Syksyllä järjestetään kouluttajakoulutus nro 2, ja hakuaika on käynnissä. Lue lisää vaatimuksista ja ilmoittaudu RedNetissä Ensiapuryhmien sivuilla: https://rednet.punainenristi.fi/node/51865