tiistai 15. elokuuta 2017

Haastepiirissä Päivi Loukkaanhuhta



1.Kuka olet?

Olen Päivi Loukkaanhuhta. Muutin Tampereelta Varsinais-Suomeen vuonna 2002.  Lapset ovat jo maailmalla ja puolisoni kanssa asutaan talvet Raisiossa ja kesäajat vanhassa torpassa Vehmaalla.

2. Mitä kaikkea osastossasi tapahtuu?

Raision osastossa toimii tällä hetkellä ensiapuryhmä, arjen apu- ja ystävätoiminnan ryhmä, sekä käsityökerho. Valitettavasti Reddie Kids kerho on nyt syksyllä tauolla ja aktiivisen ryhmänvetäjän paikka onkin haussa.

Osastomme hallituksessa on tällä hetkellä yhdeksän jäsentä ja toimitilamme on ihanassa vanhassa talossa Raisiontiellä.

3. Mikä on roolisi Punaisessa ristissä ja miten olet lähtenyt toimintaan mukaan?

Muutettuani Tampereelta  huomasin, että täällä on (jostain kumman syystä?) melkoisen vaikeaa tutustua kunnolla uusiin ihmisiin ja saada ystäviä.  Minulla oli siis täysin ”oma lehmä ojassa”, kun ilmoittauduin ystäväkurssille ja menin mukaan Raision osaston ystävätoimintaan.
Kaksi ihanaa ystävä-mummoa ovat muistoissani, ja toiselta lahjaksi saatu pieni enkeli on edelleen työhuoneessani hyllyllä. Lämmöllä muistelen yhteisiä kahvitteluja ja kauppareissuja. Molempien mukana sain kulkea heidän elämänsä loppuun saakka.

Kun antaa pikkusormen .. ja mites se menikään. 

Hyvin pian huomasin olevani etsintäkurssilla ja sitä kautta Vapepan porukoiden mukana metsässä, etsimässä kadonneita. Henkinen tuki on äärimmäisen tärkeätä. Taas löysin itseni kursseilta ja Turun seudun henkisen tuen ryhmästä, jossa toimin tällä hetkellä myös toisena ryhmänvetäjänä.

No tarvitaanhan sitä ensiapuakin, eikun jälleen kursseille ja Raision EA-ryhmään mukaan päivystäjäksi.

Osastolla tarvitaan myös niitä hallituksen jäseniä. Niinpä huomasin istuvani hallituksen kokouksissa ja sain luottamustoimenkin rahastonhoitajana tai tiukkana kirstunvartijana, niin kuin kuulen itseäni nimitettävän. Osaston laskujen maksaminen ja laskujen laatiminen on kuulunut hommiini näin kesälomallakin. SPR-kansio kulkee aina mukana
😄

4. Mikä on parasta / mitä toiminta antaa?

Parasta vapaaehtoistoiminnassa on yhteisöllisyys, ryhmän henki sekä ystäväsuhteet.
Parasta on myös se, että toiminnasta tulee palaute välittömästi. 
Iloinen nauru ystävämummon kanssa rupatellessa. Pienen lapsen hymyilevät kasvot kun nallelaastari on laitettu haavan päälle polveen. Omaisten huojentuminen, kun kadonnut isoisä on löydetty takaisin kotiin. Leskeksi jääneen rouvan kiitokset, kun häntä ei jätetty yksin puolison menehdyttyä äkisti kotisohvalle.
Varsinkin henkisen tuen ryhmän toiminta on antanut minulle paljon eväitä ihan siviilityöhönkin. SPR:n järjestämä koulutus ja erilaiset tapahtumat ovat myös varsin monipuolisia.

5. Kolme syytä lähteä mukaan vapaaehtoistoimintaan?

Itse lähdin alun perin mukaan toimintaan saadakseni uudella paikkakunnalla itselleni ystäviä, kavereita ja ylipäänsä mukavan harrastuksen. En tiennyt SPR:n toiminnasta etukäteen juurikaan mitään, joten kaikki on ollut lähes pelkästään positiivista uuden oppimista ja kokemista.
Tässä touhussa on pakko olla sitä jotakin, koska SPR-reviirini on laajentunut koko ajan 😄
Läheisen auttaminen tavalla tai toisella. Se ottaa paljon, mutta se antaa vielä enemmän.

6. Vapaa sana

Tänä vuonna saimme henkisen tuen ryhmän kanssa osallistua ensimmäistä kertaa Ruisrockiin.  Moni meistä oli ollut aiemmin tapahtumassa ensiaputeltalla. Henkisen tuen tarvetta on myös iloisissa festaritapahtumissa. Toivottavasti tämä pilotti-kokeilu koettiin myös piirissä tärkeäksi. Innolla odotan Ruisrock palautetta, joka saadaan koko henkisen tuen ryhmän kuultavaksi syyskuun ensimmäisessä palaverissa.

7. Kenet haastat seuraavaksi?

Kustavi on aivan ihana ja kaunis kesäkunta mökkimme lähistöllä. Haastan siis Kustavin osaston mukaan.